Eerste steen geplaatst van 32 betaalbare en duurzame woningen in Hattem ’t Veen – Noord


Hattem, 14 april 2023 – In september 2021 is gestart met de bouw van nieuwbouwproject Hattem ’t Veen – Noord op de voormalige locaties van Beter Bed, Antarctica en de kringloopwinkel. Het project bestaat uit 115 woningen over meerdere fasen. Inmiddels zijn de eerste twee fasen met 51 koopwoningen opgeleverd. De bouw van de in uitvoering zijnde woningen in fase 3 en 4 verloopt voorspoedig. De verwachting is dat begin 2024 de laatste woningen van dit project worden opgeleverd. Hattem ’t Veen – Noord is ontwikkeld door de ontwikkelcombinatie BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Nikkels projecten. 
Gisteren werden de kopers van de 32 koopwoningen van fase 4, wethouder Koen Castelein van gemeente Hattem en projectbetrokkenen op de bouwplaats ontvangen voor een feestelijk samenzijn. De wethouder plaatste samen met de kopers van één van de woningen de eerste steen van hun woning. Na deze handeling verplaatste het gezelschap zich naar het naastgelegen MFC de Marke. Daar konden de toekomstige bewoners en alle projectbetrokkenen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennismaken.

Koen Castelein, wethouder gemeente Hattem: “We hebben in Hattem een flinke woningbouwopgave. Ook hier zoekt iedereen naar beschikbare, betaalbare woningen. Met de bouw van deze 32 koopwoningen doen wij weer een stap vooruit en breiden wij onze woningvoorraad uit. Zo krijgen de nieuwe bewoners, zowel starters als doorstromers, een fijn nieuw thuis. Hattem is naar mijn mening namelijk de fijnste plek om thuis te zijn en deze toekomstige bewoners ervaren dat binnenkort zelf. Ik wil BPD-Nikkels bedanken voor de bouw van deze duurzame wijk. Iets waar Hattem graag in investeert. De opgave om voldoende woningen te bouwen blijft groot – ik kijk dan ook uit naar de volgende stap.”

Duurzame woningen in eigentijds tuindorp 
Het nieuwbouwproject Hattem ’t Veen – Noord wordt gerealiseerd op de voormalige locaties van Antarctica, Beter Bed en de kringloopwinkel. Het project krijgt het karakter van een tuindorp dat past bij Hattem en de omliggende wijken. Ruim opgezet, royale tuinen en veel groen in de wijk. De woningen krijgen gemeenschappelijke kenmerken, waardoor het voelt als een eenheid die zorgt voor samenhang in de wijk. Bij de bouw van de woningen worden de nieuwste inzichten toegepast op het gebied van verbruik en besparing van energie. Zo worden de woningen verwarmd met een luchtwarmtepomp en voorzien van zonnepanelen. BDG Architecten heeft de woningen ontworpen en Nikkels bouwbedrijf bouwt de woningen.

Henri Schimmel namens de ontwikkelcombinatie BPD-Nikkels: “Het is goed om te zien dat met het starten van fase 4 de woningbouw in ’t Veen – Noord echt gestalte krijgt. Het omzetten van dit voormalige industrieterrein naar een wijk met betaalbare en duurzame woningen is een aanwinst voor de stad Hattem.”

Wonen in een groene, duurzame en gemengde wijk 
Bedrijventerrein ‘t Veen verandert de komende jaren naar een groene en duurzame wijk met een menging van wonen en werken. In totaal biedt de transformatie de mogelijkheid voor ongeveer 650 woningen voor starters, stellen, gezinnen en ouderen in zowel de koop- als huursector. De uiteindelijke inrichting is afhankelijk van de uitwerking van de verschillende woon- en leefmilieus. De inspiratie voor de drie verschillende woon- en leefmilieus op ’t Veen zijn Bos, Tuindorp en Dijk. De wijk is namelijk gelegen dichtbij water en groen: de uiterwaarden van de IJssel en natuurgebied het Algemene Veen en de Wiessenberghse Kolk vormen het decor van de wijk. Bomen, hagen, bermen, grasvelden en waterpartijen geven de wijk een natuurlijk karakter en zorgen op warme dagen voor een aangenaam klimaat. De waterpartijen in de wijk vervullen bovendien een belangrijke rol bij de wateropvang in het gebied.

Andere projectontwikkeling projecten