Bewust bouwen en wonen

Duurzaamheid

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn vaste onderdelen van onze bedrijfsvoering. We sturen sterk op onze bedrijfsprocessen op het gebied van kwaliteit, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Milieubeleid

Ons milieubeleid richt zich o.a. op het voorkomen van verontreiniging en van hinder op de bouwplaats. Ook letten we op ons afvalscheiding, energieverbruik en brandstofverbruik. Zo sluiten we zonnepanelen op nieuwbouwwoningen nog voor de oplevering aan waardoor ze de bouwplaats kunnen voorzien van groene stroom. Bovendien rijden onze medewerkers zoveel mogelijk samen naar de bouwplaats.

Zelfvoorzienend

We zijn zelfvoorzienend in onze energie door het gebruik van energiezuinige LED-verlichting, 600 zonnepanelen op het dak van de werkplaats en het upgraden van de isolatie van de bestaande gevel en dak van de werkplaats in Twello.

Gasloos

Ons resthout wordt gerecycled tot korrels voor pelletkachels. Hiermee verwarmen we de werkplaats en ons kantoor in Twello. We zijn hierdoor volledig gasloos.

Bewust wonen en ‘Nul op de meter’

Wij bouwen met hoogwaardige materialen. Vloerverwarming, zonnepanelen en goede isolatie zorgen voor lage energiekosten. Kopers kunnen er met extra zonnepanelen zelfs voor kiezen of ze hun maandelijkse energiekosten naar 0 euro willen terugbrengen, dit noemen we ‘nul op de meter’ woningen.

BENG-normen

Steeds vaker bouwen we volgens de BENG-normen (BENG is een Bijna Energie-Neutraal Gebouw). Dat betekent dat de woningen nu al voldoen aan de hogere wettelijke eisen voor energiezuinigheid. Met deze woningen lopen we dus vooruit op de regelgeving.

Professioneel advies

Onlangs hebben enkele van onze medewerkers met succes de opleiding tot gecertificeerd EPA-adviseur afgerond. Hierdoor zijn wij in staat om onze klanten nog beter te adviseren over de effecten en kosten van energetische maatregelen.

 

 

Bekijk onze duurzaamheid projecten