83 huurwoningen, – appartementen en koopwoningen de Venen

Deventer

blok 1

blok 2

blok 3

blok 4

straatbeeld

appartementen

appartementen

april 2018

april 2018

april 2018

Vlakbij hogeschool Saxion en de Veentunnel worden in totaal 83 nieuwe huurwoningen, – appartementen en koopwoningen gerealiseerd. Op de locatie waar vroeger de school De Venen stond komen nieuwe woningen in jaren ’30 stijl, met een knipoog naar het verleden.

Nikkels bouwbedrijf verwierf de opdracht samen met I’M Architecten, door middel van een Design & Build uitvraag van woningcorporatie Rentree uit Deventer. In opdracht van Rentree worden 26 huurwoningen en 25 huurappartementen gerealiseerd. Daarnaast ontwikkelt Nikkels projecten zelf 32 koopwoningen binnen het project.

De woningen worden in kenmerkende jaren ’30 stijl gebouwd, geïnspireerd op de bestaande woningen uit deze tijd. Denk hierbij aan de keuze voor een bruin-rode baksteen, antracietkleurige dakpannen, witte kozijnen met een karakteristieke kozijnindeling en diverse woningen krijgen een schilddak. Zo passen de eigentijdse woningen ook perfect in de bestaande omgeving.

De woningen krijgen voldoende eigen parkeergelegenheid, allemaal aan de achterzijde. Zo kijk je vanaf de weg en vanuit de woning nooit op de geparkeerde auto’s, wat een veel mooier beeld oplevert.

Naar verwachting wordt in mei 2018 gestart met de bouw en in de zomer van 2019 zal het project worden opgeleverd. De verkoop van de koopwoningen zal in het voorjaar van 2018 starten.

Andere woningbouw projecten

41 woningen en 10 appartementen “Zonneweide”

Apeldoorn

Woningbouw

In uitvoering

Bekijk project

70 woningen Wellen Noord Apeldoorn

Apeldoorn

180704 (MP) ZB_WELLEN-NOORD_Presentatietekening_LR

Projectontwikkeling

In ontwikkeling

Bekijk project

Dorpszicht Terwolde

Terwolde

Nikkels_Dorpszicht_Terwolde_AI_Keim

Projectontwikkeling

In ontwikkeling

Bekijk project