Wintercursus voor bouwplaatsmedewerkers


Nikkels hecht veel waarde aan het opleiden van haar medewerkers. Traditiegetrouw volgden onze bouwplaatsmedewerkers ook dit jaar weer de jaarlijkse wintercursus. Als het weer wat slechter is buiten, organiseren we altijd een leerzame dag. Verdeeld over 7 groepen was een ochtend- en middagprogramma samengesteld voor de collega’s.

Het ochtendprogramma ging over ongevallen op de bouwplaats, een belangrijk thema voor ons als bouwbedrijf. De medewerkers kregen een actieve en praktische workshop over ongevallen op de bouw. Hoe we deze kunnen voorkomen, maar ook hoe je moet handelen als er onverhoopt toch wat gebeurt. Hoewel het een serieuze zaak is, werd er toch veel plezier gemaakt deze ochtend. Na de uitleg van de externe BHV’er van EM Opleidingen mocht iedereen zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het aanleggen van noodverband.

Het middagprogramma verschilde per groep. De metselaars brachten een bezoek aan de Steenfabriek Vogelensangh in Deest. Hier kregen ze een uitgebreide rondleiding en konden hierbij zelfs boven op de enige nog werkende ringoven van Nederland lopen.

De timmerlieden gingen op bezoek bij timmerfabriek Mekenkamp in Raalte. Daar kregen ze niet alleen een rondleiding, maar mochten ook zelf aan de slag met het afstellen van hang- en sluitwerk van kozijnen.

De laatste groep, onze isoleerders, ging naar Hertalan in Kampen, waar ze kennismaakten met de producent van EPDM, o.a. voor rubberen dakbedekking en waterkerende aansluitingen. Nikkels medewerker Anton Havekes: “We werden zeer prettig ontvangen bij Herlatan. Na de ontvangst volgde een heldere uitleg over hoe het (waterkerende) materiaal wordt gemaakt. We werken vaak hiermee, dus is het ook leuk en goed om dit te horen. Vervolgens konden we onder deskundig toezicht in een aantal praktijk opstellingen wat maken, bijvoorbeeld in een goot- of hoekopstelling. Ondertussen kregen we van Herlatan nog wat nuttige tips om onszelf te verbeteren. Al met al een zeer leerzame dag!”