Volgjewoning.nl – consumentenplatform nieuwbouwwoningen


Volg je woning is het platform dat Nikkels sinds een jaar gebruikt als communicatiemiddel met kopers van nieuwbouwwoningen. Na een pilotperiode waarin we het platform uitgebreid hebben getest, is het nu volledig in gebruik genomen. Het systeem biedt kopers de mogelijkheid om altijd het complete woningdossier in te zien, inclusief de digitale communicatie met onze kopersbegeleider. Het sluit aan op de huidige trend om altijd digitaal toegang te hebben tot gegevens die voor jou belangrijk zijn als consument.

Henry Bonhof, kopersbegeleider van Nikkels: “Volg je woning biedt zowel voor consumenten als onszelf én onze onderaannemers en leveranciers een perfect platform om te communiceren vanaf aankoop tot en met oplevering van een nieuwbouwwoning. Daarnaast hebben we uiteraard nog steeds regelmatig persoonlijk contact met kopers en blijven we kopersavonden organiseren. Ondanks dit platform blijft face-2-face communicatie belangrijk!”

Afdeling kopersbegeleiding

Op de afdeling kopersbegeleiding wordt dagelijks met vier mensen sterk gewerkt aan het in goede banen leiden van nieuwbouwtrajecten. De afdeling is de spil in ieder nieuwbouwproject, de schakel tussen koper en de bouwplaats. Met Volg je woning heeft de afdeling een hele praktische tool in handen om met kopers te communiceren.

Bonhof: “In het systeem kunnen kopers alles vinden wat op hun woning betrekking heeft. En ze hebben altijd op ieder moment toegang, ongeacht tijdstip of locatie, dat is nog wel het grootste voordeel van dit systeem. Waar we voorheen heel regelmatig kopers op kantoor uitnodigden, om uitleg te geven over hun woning of keuzes te maken op gebied van afbouw, gaat dit nu allemaal digitaal via het platform. Op een eerste kopersavond die we organiseren bij de start van een nieuwbouwproject, geven we een gedetailleerde uitleg over het Volg je woning platform. En uiteraard kunnen mensen hier alvast kennis maken met hun nieuwe buren.”

Eén van de projecten waar het platform volop gebruikt wordt is de nieuwbouw van 38 woningen in de Fliertbuurt in Twello. Alle 38 woningen en dus alle kopers hebben hun eigen dossier in het platform. Een koper heeft alleen toegang tot de informatie van zijn/haar woning, een onderaannemer kan bijvoorbeeld informatie van alle bouwnummers zien, zoals meterkastlijsten.  Een van de kopers van de Fliertbuurt: “Het platform werkt voor ons heel prettig. Communiceren doen we veel met de kopersbegeleider via het platform, maar vooral de mogelijkheid om op ons eigen moment keuzes te kunnen doorgeven en dingen in te kunnen zien vinden wij ideaal!”

Kopers kunnen alle informatie over hun woning hier terugvinden, zoals bouwtekeningen, kaveltekening en offertes. Daarnaast kunnen ze via het systeem ook hun wensen doorgeven in de mate van afbouw. Denk bijvoorbeeld aan keuzes voor elektrapunten, uitbouw, dakkapel, type deuren en kozijnen. Alle keuzes worden door de koper doorgegeven, vervolgens bevestigd door de kopersbegeleider van Nikkels en tot slot verwerkt in de plattegronden, die weer in het systeem worden geüpload. Zo is er nooit sprake van een misverstand omdat alles goed wordt vastgelegd. De kopersbegeleider zorgt er vervolgens voor dat de tekeningen op de bouw terecht komen.

Ook kunnen kopers ze binnen het platform via een chatfunctie communiceren met de kopersbegeleider. Zo is de communicatie altijd vastgelegd en gemakkelijk weer te raadplegen.

Tot slot worden op het platform regelmatig updates gedeeld rondom het project, zoals foto’s vanaf de bouw en andere leuke nieuwtjes.