Start bouw Leesten Oost in Zutphen groots gevierd


Met het sluiten van de bekisting van de fundering van 2 woningen werd 27 juni de start van de bouw gevierd van de 37 woningen in de nieuwe wijk Leesten Oost.

André ten Vergert van BPD Ontwikkeling: “We kijken terug op een goed proces waarbij we met Nikkels en de gemeente Zutphen in staat zijn geweest om kwalitatief mooie woningen te maken die een mooie aanvulling zijn op Leesten Oost en waar toekomstige bewoners met veel plezier kunnen wonen.”

Deze fase beslaat 10 2 onder 1 kap woningen, 21 hoek en tussenwoningen en 6 levensloopbestendige woningen. De woningen zijn ontworpen door “19 Het Atelier” uit Zwolle. Met de bouw van deze woningen wordt weer een groot deel van de wijk Leesten-oost afgerond.

De Woningen zijn door BPD, Bouwfonds Property Development, ontwikkeld. Nikkels Bouwbedrijf zal de woningen gaan bouwen.

Bert Nikkels van Nikkels Bouwbedrijf zegt over het project: “Wij zijn erg blij betrokken te zijn bij deze ontwikkeling in Leesten-Oost van BPD. Onze medewerkers waarderen dit project in Zutphen. Een kans waar we ons samen met BPD inzetten om voor de kopers een prachtig huis te bouwen.”

Mathijs ten Broeke, wethouder van de gemeente Zutphen: “Ik heb de wijk in de loop der jaren zien groeien. Het is geweldig dat nieuwe inwoners, gezinnen, senioren en jongeren een nieuwe plek kunnen vinden in Zutphen. Voor hen is Leesten, een groene wijk dichtbij het coulissen-landschap, een schot in de roos.”

In de komende drie jaar worden er door BPD nog 108 woningen ontwikkeld en verkocht in Leesten-Oost.