Nikkels viert 125-jarig bestaan


Dit jaar bestaat Nikkels 125 jaar en deze mooie mijlpaal wordt in 2020 het hele jaar gevierd. Ons jubileumjaar zijn wij op maandagochtend 6 januari 2020 van start gegaan met een gezamenlijk nieuwjaarsontbijt met alle medewerkers. Een zeer geslaagde aftrap waarbij een mooi jaar met verschillende jubileumactiviteiten voor ons ligt!

Opgericht in 1895

De geschiedenis van Nikkels bouwbedrijf voert terug naar twee eeuwen geleden. Het is eind 19e eeuw, om precies te zijn in 1895, als Jacobus Nikkels als plattelandstimmerman zijn eigen bedrijf begint in het bakhuisje naast zijn boerderij. Het bakhuisje en de boerderij stonden op de plek waar Nikkels nu nog steeds gevestigd is, aan de Zuiderlaan 1 in Twello.

De tweede generatie werd vertegenwoordigd door Berend Nikkels en het bedrijf groeide van eenmanszaak naar een heus timmerbedrijf. Vervolgens trad zoon Reinier van Berend Nikkels als derde generatie toe in het bedrijf. En rond 1955 kreeg Timmerbedrijf Nikkels een nieuwe naam: Aannemersbedrijf B. Nikkels & Zonen. Niet alleen de naam werd veranderd, ook de werkzaamheden werden uitgebreid met de komst van jongste zoon Jaap. Naast het vak van timmerman kon Aannemersbedrijf B. Nikkels & Zonen nu ook metselen.

Nikkels bouwbedrijf bv

Inmiddels is het eind jaren 80 als huidige directeur en 4e generatie Bert Nikkels het stokje overneemt van zijn vader Reinier. De naam van het bedrijf is dan inmiddels gewijzigd in Nikkels bouwbedrijf bv met het bekende groene logo. In deze periode zorgt het bouwen van diverse cataloguswoningen door een groot deel van Nederland voor een opdrachtgever uit Almelo voor een exponentiële groei van omzet en medewerkers. Nikkels groeide letterlijk uit haar jasje, dus werd er in 1989 een nieuw kantoor gebouwd op de hoek van de H.W. Iordensweg en de Zuiderlaan. Dit is de basis van het kantoor zoals we dat nu nog kennen.

Start projectontwikkeling

Een structurele groei van vaste opdrachtgevers, veel seriematige bouwprojecten en de start van een eigen projectontwikkelingstak De Vijfhoek zorgden in de negentiger jaren voor een verdere groei van Nikkels bouwbedrijf. Deze eigen projectontwikkelingstak werd verder geprofessionaliseerd tot het huidige Nikkels projecten b.v. door Gerrit Nikkels, zoon van Jaap, die in 2000 het bedrijf kwam versterken. Inmiddels zijn onder deze noemer al veel verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd, variërend van klein tot groter en zowel zelfstandig als met diverse samenwerkingspartners.

In de jaren ’10 van deze eeuw ging Nikkels steeds vaker grotere projecten bouwen, maar diende zich ook een nieuwe crisis aan. En ook in deze crisis bleek het bedrijf voldoende bestendig en kan Nikkels nog steeds succesvol kijken naar de toekomst. In deze periode nam ook de 5e generatie, Emiel en Luuk Nikkels, zonen van Bert, deel in het bedrijf.

Een mooie toekomst

125 jaar later is Nikkels een gezond en mooi bedrijf met vakkundige toegewijde medewerkers. De rijke historie met inmiddels 5 generaties Nikkels maakt wat het bedrijf nu is: een prachtig familiebedrijf. Waar medewerkers te allen tijde worden gewaardeerd voor wat zij doen waar zij hele mooie bouwwerken realiseren voor een brede groep van opdrachtgevers en partners, die de stabiliteit en de voortdurende vernieuwingen binnen ons bedrijf waarderen. Een mooie basis om met vertrouwen naar de toekomst te kijken.