Nieuwe Apeldoornse wijk Ugchelen Buiten voltooid!


Met de officiële overhandiging van de sleutels van hoekwoning met bouwnummer 248 is de allerlaatste woning in de nieuwe wijk Ugchelen Buiten opgeleverd. De familie Klein kreeg symbolisch de sleutel overhandigd van wethouder Messerschmidt van de gemeente Apeldoorn. Een bijzonder en mooi moment, na 6 jaar voorbereiden, slopen en bouwen op deze locatie.
 
Het project is ontwikkeld door D.W. Investments en Nikkels projecten en alle projectmatige woningen zijn gerealiseerd door Nikkels bouwbedrijf. De wijk is een prachtige aanwinst voor Apeldoorn. Wethouder Messerschmidt sprak zijn complimenten uit: “Deze wijk ademt het DNA van Apeldoorn uit. Het is een mooie gemêleerde wijk, met veel groen en een aantal mooie speelplaatsen. We zijn er trots op als gemeente dat deze wijk op deze manier tot stand is gekomen. Samen vieren we nu dat de wijk klaar is!”
 
In september 2016 begon de sloop van de voormalige TNO locatie, waarmee ruimte werd gemaakt voor de nieuwe woonwijk. Gerrit Nikkels van Nikkels projecten: “In totaal betreft het terrein zo’n 14,5 hectare. Met de oplevering van deze laatste woning zijn er in totaal 248 woningen door ons gerealiseerd, een project waar we als gezamenlijke bedrijven heel trots op zijn. Daarnaast zijn langs de rand van het project nog 27 vrije kavels gelegen, waarop kopers een eigen woning hebben gebouwd.”
 
In totaal waren er 4 verschillende architecten betrokken bij het project. Er werd zelfs een speciaal informatiecentrum gebouwd, waarin een maquette stond van het complete project. Het centrum is onder meer gebruikt voor de verkoop van de woningen, maar ook voor onderwijsdoeleinden om bijvoorbeeld leerlingen te ontvangen. Andere highlights van deze wijk zijn bijvoorbeeld de aansluiting op een eigen warmtenet, het herstel van het water de Zwaanspreng om de wijk heen en de bouw van zes circulaire woningen. In de eerste helft van dit jaar zal de infrastructuur worden afgemaakt en het groen worden aangelegd.
 
𝘍𝘰𝘵𝘰: 𝘍𝘢𝘮𝘪𝘭𝘪𝘦 𝘒𝘭𝘦𝘪𝘯 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨𝘵 𝘥𝘦 𝘴𝘭𝘦𝘶𝘵𝘦𝘭 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘸𝘰𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘴𝘺𝘮𝘣𝘰𝘭𝘪𝘴𝘤𝘩 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘩𝘢𝘯𝘥𝘪𝘨𝘥 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘸𝘦𝘵𝘩𝘰𝘶𝘥𝘦𝘳 𝘔𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘴𝘤𝘩𝘮𝘪𝘥𝘵.

Andere projectontwikkeling projecten