Maartje metselt plaquette in duurzame woning plan Rietvoort


Op donderdag 29 juni jl. metselde Maartje Zweering samen met wethouder Sandmann een plaquette in de hoekwoning die haar ouders hebben gekocht in het plan Rietvoort. Op de hoek van de Spinozastraat en de Aristotelesstraat bouwt Nikkels vier multifunctionele geschakelde bungalows en zeven rijwoningen. Bijzonder aan het project is dat kopers zelf kunnen beslissen hoe energiezuinig ze hun woning willen laten uitvoeren.

Nikkels startte recent met de bouw van de 11 woningen in deze nieuwbouwwijk in de wijk Zevenhuizen. Op basis van het Bewust Wonen concept hebben kopers de keuze om hun woning individueel te verduurzamen tot Nul Op de Meter (NOM). En we gaan nog een stapje verder. Directeur Bert Nikkels: “Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben wij er voor gekozen om twee woningen direct als Nul Op de Meter (NOM) woning aan te bieden. Hiermee willen we klanten enthousiasmeren voor een leefstijl zonder energienota en maken we consumenten aan de hand van een praktijksituatie bekend met nieuwe, toekomstgerichte energieconcepten.”

Bewuste keuze
Zonnepanelen, hoogwaardige dak-, wand- en vloerisolatie, een warmtepomp en driedubbelglas zijn een greep uit het aanbod van energiebesparende voorzieningen die Nikkels aanbrengt. Hierdoor wekken de woningen jaarlijks zelf meer dan 5000 KWH energie op. Dat is voldoende energie voor een huishouden met gemiddeld drie personen. De familie Zweering van bouwnummer 11 heeft zeer bewust gekozen voor een NOM woning. In de plaquette die in de gevel van hun nieuwe energiezuinige woning wordt aangebracht, worden die duurzame eigenschappen vastgelegd.