Kantoren TNO maken plaats voor 275 nieuwe woningen


Op het voormalige TNO-terrein, op de grens van Apeldoorn en Ugchelen, wordt Ugchelen Buiten ontwikkeld. Het plan omvat 275 woningen en is een van de grotere gebiedstransformaties in Nederland. Samen met D.W. Investments gaat Nikkels de plannen voor deze nieuwe wijk realiseren.

Maar liefst 70.000 vierkante meter kantoorvolume op het terrein maakt plaats voor woningen. In het najaar van 2016 werd begonnen met de sloop van de voormalige TNO-gebouwen en werden de eerste stappen gezet in de transformatie van het terrein. Uitgangspunt bij de ontwikkeling is dat de bestaande groenstructuur  zoveel mogelijk blijft behouden zodat er direct vanaf de oplevering er een parkachtige woonomgeving is.

“Ugchelen buiten wordt een heel mooi stukje Apeldoorn”

Bron: Ugchelen Buiten magazine

Wethouder Johan Kruithof is gebiedswethouder van Apeldoorn Zuidwest en Ugchelen. Ook hij is erg enthousiast over de ontwikkeling van Ugchelen Buiten. “Het voormalige TNO-terrein ligt op een mooie plek aan de rand van onze stad, eigenlijk aan de rand van het dorp Ugchelen dat tegen Apeldoorn is aangegroeid. Bijzonder is dat Ugchelen Buiten een van de grootste gebiedstransformaties in Nederland is. 70.000 m2 kantoorbestemming wordt omgezet in 275 woningen.

Wethouder Kruithof: “Wat natuurlijk erg aantrekkelijk is, is dat mensen nieuwbouwwoningen kunnen krijgen in een al volgroeide groene omgeving. Geen kale vlakte met¬†“werphengels” zoals jonge boompjes wel worden genoemd, maar veel mooie, volwassen bomen en bos in de parkachtige omgeving. Bijzonder is ook de Zwaanspreng die in ere wordt hersteld. Zo ontstaat een wandelgebied door het groen en langs de beek om de nieuwe woonwijk heen. Ja, ik ben ervan overtuigd dat Ugchelen Buiten een heel mooi stukje Apeldoorn wordt!”

Meer informatie over nieuwbouwplan Ugchelen Buiten