Jubileum met een gouden randje


23 juli was het officieel: de dag dat timmerman Rinus Kolkman 50 jaar in dienst was bij Nikkels bouwbedrijf. Een wel heel bijzonder moment!

En zo’n memorabele gebeurtenis moet ook zeker worden gevierd met elkaar. Op de bouwplaats in Twello werd Rinus in het zonnetje gezet door zijn collega’s, er was voor iedereen gebak en tijdens de jaarlijkse bouwvakafsluiting werd ook stil gestaan bij dit gouden jubileum.

De nu 66-jarige Kolkman begon als 16-jarig ‘broekie’ bij Nikkels, hij kan het zich nog goed herinneren. Rinus: “Tegenwoordig werk je als leerling gewoon mee op een bouwplaats, maar in die tijd hadden ze nog een speciale leerling-bouwplaats. Bij mij was dat in Voorst, onder Bennie de Croon leerden wij de kneepjes van het vak, waaronder timmeren en metselen.”

Rinus specialiseerde zich daarna als timmerman op het gebied van stelwerk. Nog altijd doet hij het werk met enorm veel plezier. “Het is altijd leuk en gezellig. Nikkels is een prettig bedrijf, gewoon heel normaal en fijne collega’s. Die 50 jaar voelen voor mij als een soort reis, ik heb veel gezien en gedaan en heb er altijd van genoten.”

Eind van het jaar wordt Rinus 67 en gaat hij met welverdiend pensioen. Nikkels zal zijn vrolijke aanwezigheid en vakmanschap dan zeker gaan missen.