Huurwoningen Vlijtsekade Apeldoorn opgeleverd


Begin december zijn door BPD Woningfonds, de ontwikkelcombinatie BPD-Nikkels en Nikkels Bouwbedrijf de sleutels overhandigd aan de bewoners van de middenhuurwoningen in De Vlijtsekade fase 1b. De ruime eengezinswoningen zijn nu in eigendom van BPD Woningfonds, dat zich richt op betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen voor huishoudens met een middeninkomen.

Al in 2013 zijn op deze locatie, langs het kanaal in Apeldoorn, de eerste robuuste pakhuizen, stadswoningen en kadewoningen in fase 1a door BPD en Nikkels ontwikkeld en gerealiseerd. In fase 1b, waar we op dit moment in de afrondende fase zitten, worden in totaal 62 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Naast de 23 woningen in de middenhuur bestaat deze fase uit 31 koopwoningen en 8 sociale huurwoningen voor woningcorporatie De Goede Woning. Alle woningen zijn ontworpen door SACON uit Zwolle en gebouwd door Nikkels.

De woningen in het project De Vlijtsekade zijn zonder gasaansluiting gebouwd en beschikken over de nieuwste duurzame technieken en installaties als het gaat om het verwarmen van de woning en het opwekken van elektriciteit. Zo hebben de woningen een luchtwarmtepomp,

vloerverwarming, zonnepanelen en een berging met een sedum dak. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een lagere energierekening.