Hoogste punt Deltaplein bereikt


Zand, kuilen en verder leeg terrein. Zo zag het er begin dit jaar nog uit. Nu staat aan het Deltaplein in de Rivierenwijk al een flink gebouw en is – met het plaatsen van de laatste dakplaat op de liftschacht – het hoogste punt bereikt. Nikkels bouwbedrijf bouwt hier in opdracht van woningcorporatie Rentree 43 appartementen.

De dakplaat hing klaar in de hijskraan om geplaatst te worden. Een drone met camera filmde de handeling, waarbij de toeschouwers op de begane grond dit op een beeldscherm konden volgen. En daarmee komt de oplevering van de woningen aan het Deltaplein weer dichterbij.

Een mooie mix in de wijk

“Pal naast het winkelcentrum, gelijkvloers en niet al te groot. En daarmee ook uitermate geschikt voor ouderen,” licht Ben Nijhuis (Projectleider Rentree) toe. “Deze appartementen zorgen voor een mooie mix in de wijk waar we woningen hebben voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden. En natuurlijk fijn om nog weer eens 43 sociale en dus betaalbare huurwoningen toe te voegen aan de Rivierenwijk.”

“De appartementen die we hier mogen realiseren voor Rentree zijn klaar voor de toekomst,” aldus Emiel Nikkels, directeur van Nikkelsbouwbedrijf. “Het gebouw is goed geïsoleerd en de woningen worden verwarmd door middel van een warmtepomp, wat straks zorgt voor een hoog wooncomfort en lage energielasten. Bouwen op deze locatie in een drukke wijk is voor ons een mooie uitdaging, waarbij we veel rekening moeten houden met de omgeving en de minimale ruimte op de bouwlocatie.”

Begin 2022 oplevering van de appartementen

De bouw verloopt voorspoedig en de toekomstige huurders ontvangen begin volgend jaar de sleutel. Wie dat zijn in nog niet bekend, de woningen zijn nog niet toegewezen. Dit najaar worden de woningen – net als andere sociale huurwoningen – aangeboden via www.woonkeus-stedendriehoek.nl. Meer informatie over Deltaplein vind je op www.rentreemagazine.nu/editie/deltaplein.

Andere projectontwikkeling projecten