Hoge kwaliteit luchtdichtheid van woningen


Bij Nikkels hebben we kwaliteit hoog in het vaandel staan. Een van de ijkpunten van onze kwaliteit van bouwen is de luchtdichtheid van een woning. Hieraan wordt een wettelijke eis gesteld in het bouwbesluit. Om te testen of we voldoen aan deze eis wordt een luchtdichtheidsmeting uitgevoerd.

Deze meting, ook wel de blowerdoor test genoemd, voeren we altijd zelf uit bij ieder project. Tijdens de bouw, als deze al wat verder gevorderd is, wordt door de uitvoerder op het project al een eerste test gedaan. Vlak voor de oplevering wordt vervolgens een officiële blowerdoor test uitgevoerd. Binnen Nikkels hebben we een aantal medewerkers die gecertificeerd zijn om deze test uit te voeren. Op de video zie je hoe deze test in z’n werk gaat, in dit geval bij een middenwoning in het project Beekvallei in Lieren.

Bij ieder project dat we bouwen voeren we deze test uit. Met deze werkwijze waarborgen we zelf de kwaliteit van ons eigen werk en kunnen we waar nodig nog verbeteringen doorvoeren, mocht dit nodig zijn bij een woning.