De essentie van goed isoleren


Wij erkennen bij Nikkels de essentie van goed isoleren van gebouwen en woningen. Zeker met het oog op de verduurzaming van gebouwen is isolatie steeds belangrijker geworden. Om die reden zijn wij jaren geleden al gestart met het opleiden van specialisten op dit gebied. Een van onze specialisten is Albert Smit, die in deze video van ROCKWOOL vertelt over zijn werk, maar vooral laat zien wat hij doet.

De video is gemaakt op de bouwplaats van 22 huurwoningen in Westervoort, waar Nikkels voor de spouwmuurisolatie het product van ROCKWOOL toepast. Adjunct-directeur Frits de Groot: “Toen wij besloten om zelf isoleerders op te leiden hebben we ROCKWOOL gevraagd om mee te denken. Mede aan de hand van hun feedback en tips hebben we onze isoleerders stapsgewijs tot vakmensen opgeleid. Naast isoleren zijn deze specialisten allround opgeleid om waterdicht te kunnen bouwen, onder ander in loodverwerking en het aanbrengen van EPDM dakbedekking.”

Op de bouwplaats legt onze uitvoerder Anton Hofstede uit: “Isoleren is een specialistisch vak, zeker tegenwoordig met de trend van luchtdicht bouwen en beter geïsoleerde woningen. Vroeger was het bijzaak, tegenwoordig is isoleren hoofdzaak. Het is echt een vak geworden. Het isolatiemateriaal van Rockwool dat wij gebruiken is makkelijk te verwerken, sluit goed aan op het casco en blijft aan de spouwzijde mooi vlak en open. Onze isoleerders werken met plezier met dit kwaliteitsproduct.”

Bekijk hieronder de video die Rockwool maakte op onze bouwplaats van 22 huurwoningen in Westervoort.