Eerste steen voor seniorenwoningen WijsWonen


Op donderdag 9 maart a.s. legt een kleinkind van de initiatiefnemers de eerste steen van de acht seniorenwoningen in het project WijsWonen aan de Groene Voorwaarts in de wijk Zonnehoeve. Ook Wethouder Mark Sandmann is bij de officiële handeling aanwezig.

WijsWonen is een initiatief van de toekomstige bewoners Anneke en Henk Lenders en architectenbureau MAATworks uit Amsterdam. Lidewij Lenders van MAATworks: “Het project WijsWonen is ontstaan vanuit de behoefte aan een woonvorm waar bewoners waardig kunnen wonen ongeacht eventuele fysieke beperkingen. Een woonomgeving waar buren betrokken zijn bij elkaar en waar, als dat nodig is, efficiënt professionele hulp en zorg geregeld kan worden. In 2012 hebben wij, samen met initiatiefnemers Henk en Anneke Lenders, ‘WijsWonen’ opgezet. De ideeën zijn in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, zorginstelling ‘s Heerenloo, Nikkels bouwbedrijf en Nieuwbouwcentrum Apeldoorn uitgewerkt tot acht seniorenwoningen.”

Alle acht woningen in het project WijsWonen Apeldoorn zijn verkocht. Naar verwachting worden de woningen rond de zomer door Nikkels opgeleverd.