Duurzaam bouwen in kleine kernen


Regelmatig bouwt Nikkels bouwbedrijf woningen in kleine kernen. De woningbehoefte in dorpen en kernen neemt steeds meer toe. Zo ook in Harfsen, vlakbij Deventer, waar Nikkels betrokken is bij een schitterend nieuwbouwproject.

De woningen in het plan Heideveld zijn woningen met allure. Met een dorps- en eigen karakter, passend in de omgeving. Ondanks de verschillende woningtypologieën en prijssegmenten, wordt een samenhang in de wijk ervaren door het zorgvuldig afgestemde materiaalgebruik.

In opdracht van RVG Development heeft Nikkels samen met architect Peters & Lammerink op basis van ons Frame-concept verschillende woningtypes ontwikkeld. In totaal worden er in fase 1, die begin 2018 gereed moet zijn, 27 woningen gebouwd. In deze fase worden 13 eensgezinswoningen, 8 half vrijstaande en 6 huurwoningen gebouwd.

In fase 2, waarvan de bouw na de zomer van 2018 van start zal gaan, worden nog eens 13 woningen gerealiseerd. Het gaat hier om 2 half vrijstaande woningen en 11 eengezinswoningen. De start verkoop van fase 2 zal rond de jaarwisseling zijn.

Nul-Op-De-Meter (NOM)

De huurwoningen worden gebouwd in opdracht van IJsseldal Wonen. Bijzonder is dat de woningen zogenaamde “nul-op-de-meter” woningen worden. Willem Visschers die namens Nikkels Projecten betrokken is bij de ontwikkeling: “Deze kwalificatie behalen we door verschillende duurzaamheidsmaatregelen, zoals een zeer goede isolatie van de gebouwschil, een goede luchtdichtheid en drie-laags glas. Verder worden de woningen uitgerust met CO2-gestuurde ventilatie, PV-panelen op het dak en een warmtepomp.” Dus een All-Electric concept, zodat gas niet meer nodig is.