Bouw 24 woningen in plan Vitae Nova officieel van start


Onder toeziend oog van wethouder Kennis, legden de kopers van bouwkavel 1 de eerste kalkzandsteenblokken van hun nieuwe woning in het plan Vitae Nova in Blaricum. Hiermee ging de bouw van de 24 woningen officieel van start.

In opdracht van Le Clercq Planontwikkeling, Linq Projectontwikkeling en Nikkels Projectontwikkeling bouwt Nikkels bouwbedrijf uit Twello in totaal 24 woningen: twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en een rij van 3. In het plan Vitae Nova worden de woningen wisselend uitgevoerd met pannendaken en rieten daken. Vitae Nova is onderdeel van de nieuwe wijk De Blaricummermeent.

Deze nieuwe wijk ligt tussen het Gooimeer en het oude Blaricumse dorp. In De Blaricummermeent komen in totaal ongeveer 870 nieuwe woningen. Van de 750 woningen in diverse soorten woningtypes zullen er 75 door particuliere opdrachtgevers gerealiseerd worden op een vrije kavel. Verder komen er in de nieuwe wijk 80 woonwerkwoningen en zijn er al 40 zorgwoningen gerealiseerd. Stuk voor stuk liggen de huizen in een setting van fraaie hagen en bomen. Ook water speelt een belangrijke rol. De verwachting is dat de 24 woningen volgend najaar zullen worden opgeleverd.