Onderhoud en energetische maatregelen 58 woningen Kampen

Kampen

In Kampen heeft Nikkels bouwbedrijf het onderhoud en realisatie van energetische maatregelen van 58 huurwoningen voor opdrachtgever deltaWonen uitgevoerd. Daarbij is het complete traject door Nikkels uitgevoerd, van bewonersbegeleiding tot en met de daadwerkelijke uitvoering van het onderhoud en isolerende werkzaamheden.
 
Het onderhoud verschilt per woning en daarom zijn eerst opnames uitgevoerd bij alle 58 woningen. Belangrijk onderdeel van het onderhoud is het upgraden van de thermische schil van de woningen, onder andere door het isoleren van de zolders en vervangen van de ventilatie. Daarnaast zijn in diverse woningen keukens inclusief wandtegels vervangen, nieuwe dakgoten geplaatst, is het schilderwerk aan de buitenkant gedaan en waar nodig zijn in sommige gevallen gevels hersteld.
Een leegstaande woning in de wijk is eerst gerenoveerd en gebruikt als modelwoning. Op deze manier konden de bewoners van de overige woningen kijken hoe hun woning er uit zou komen te zijn en konden ze hier ook keuzes maken voor bijvoorbeeld tegels van de nieuwe keuken. Bovendien is deze woning ook gebruikt als rustwoning voor alle bewoners, wanneer er in hun woning gewerkt werd en zij even tijdelijk een rustige plek zochten om overdag te zijn.
Wendeline Willemsz is bewonersbegeleider bij Nikkels: “Mooi bij dit project is dat er een bewonerscommissie was die actief met ons meedenkt! Opdrachtgever deltaWonen vindt de stem van bewoners belangrijk en via deze bewonerscommissie is dat ook mogelijk. Zo hebben ze onder andere meegedacht over de kleuren van de buitengevel.”

Andere renovatie projecten